Efter STU - hvad så med fremtiden...?
Når du har gennemført din 3-årige STU-uddannelse er målet, at du skal stå med de bedste forudsætninger for at komme godt videre i tilværelsen. STU-Silkeborg, arbejder vi med en afklaring af dine ressourcer og kompetencer i alle dine 3 STU-år. Vores fælles mål er, at du opnår personlige, sociale og faglige kompetencer, der sigter på en så høj grad af selvstændighed og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt.
Ressourcepapir
I løbet af dit 3. år bliver der lavet et ressourcepapir, som skal følge dig efter endt STU – dette uanset om du skal fortsætte i dagtilbud, skånejob, flexjob eller ordinært arbejde. Tre måneder inden du afslutter din STU-uddannelse, afholder vi et udslusningsmøde sammen med dig, personale, Ungevejleder og evt. pårørende. På den måde kan vi i fællesskab afklare, hvad dine muligheder og ønsker er efter endt STU.
Uddannelsesbevis
Du får også et uddannelsesbevis, hvor der beskrives hvad din uddannelse har indeholdt og de kompetencer du har opnået – herunder også, de praktikker du har deltage i.
Både uddannelsesbevis og ressourcepapir skal helst medvirke til, at du ved, hvad du skal og vil, når din STU-uddannelse er slut.
Hvilke muligheder har jeg?
Som alle andre unge har du drømme og ønsker for fremtiden – for nogle handler drømmene om at få et arbejde; for andre går tankerne mod, at de stadig kan have en tryg fremtid sammen med personale, der kan støtte og guide i hverdagen.
Det er forskelligt, hvilke mål dig og dine medstuderende arbejder med på STU'en. Derfor er det også forskelligt, hvad du og dine venner arbejder henimod når din STU slutter:
Som andre unge der tager en ungdomsuddannelse, skal du efter din STU fortsætte med at udvikle dig både fagligt, personligt og socialt. Du har mulighed for, sammen med en sagsbehandler i Jobcentret, at lægge en plan for, hvordan du bliver klar til job eller anden uddannelse. Det kan f.eks. være gennem praktikker, hvor du får mulighed for at prøve forskellige arbejdsområder og får lært nye funktioner.
- Du kan evt. få et job: Det kan både være ordinært job, job på nedsat tid eller job med støtte - Alt dette kan du finde ud af i samarbejde med sagsbehandler i Jobcentret, når du har afsluttet din STU.
- Du kan evt. få et job i beskyttet beskæftigelse /skånejob, hvor du er sikret, at der er tryghed og personale til at guide dig.
- Få et aktivitets- og samværstilbud, hvor der bliver taget individuelle hensyn og der er støtte og guidning i din hverdag.